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Tatin De Potimarron

TATIN de POTIMARRON

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, TATIN de POTIMARRON. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

TATIN de POTIMARRON is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. TATIN de POTIMARRON is something which I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from TATIN de POTIMARRON, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare TATIN de POTIMARRON delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook TATIN de POTIMARRON using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Mon délicieux TATIN de POTIMARRON, à la base j'ai préparé une confiture de POTIMARRON à la Créole (comme on dit ici chez nous), ou potimarron au sucre si vous le voulez, lol, il est succulent ce Tatin, je vous le conseille

Ingredients and spices that need to be Prepare to make TATIN de POTIMARRON:

  1. On peut aussi utiliser de la courge butternut, ou du giraumon, citrouille longue bien dure (mure), citrouille cap, potiron, courge musquée, etc..
  2. TATIN de POTIMARRON
  3. pour 6 Ã 8 personnes
  4. 1.500 g Potimarron environ
  5. 400 g sucre roux ou de la cassonade
  6. de la vanille
  7. 1 Pâte brisée (fait maison)....pour un moule à tarte ou à gâteau de 28 à 30 cm
  8. il faut :
  9. 250 g farine
  10. 125 g beurre 1/2 sel (du bon beurre à 82% mg)
  11. ou du beurre doux (dans ce cas il faut ajouter une bonne pincée de sel
  12. 1 jaune d'œuf
  13. 2 cuillères à soupe d'eau à température normale

Steps to make to make TATIN de POTIMARRON

  1. Ma petite recette de confiture de Potimarron, on peut aussi utiliser de la vanille en gousse, il sera encore meilleur
    Pour commencer, enlever la peau du potimarron et les graines, puis découper des jolies petites tranches
    Prendre un moule à gâteau, de préférence à bord un peu haut, disposer les tranches de Potimarron (bien serrer les tranches) on peut ajouter autant de tranche que l'on veut, on peut aussi ajouter une 2éme couche ;) puis ajouter le sucre et la vanille
  2. Couvrir avec un peu d'eau, mettre le moule carrément sur le feu, porter à ébullition, baisser le feu, écumer de temps en temps, puis laisser cuire le Potimarron, jusqu'à ce qu'il commence à former un joli caramel en peu liquide
    il ne faut pas que la confiture s'accroche au fond du moule
    Enlever le moule sur le feu et laisser refroidir,
  3. La pâte brisée: déposer la farine dans un saladier, puis ajouter le beurre coupé en morceaux légèrement ramolli, Mélanger du bout des doigts le beurre et la farine, Ensuite délayer le jaune d’œuf et ajouter à la pâte, bien incorporer à la pâte, Puis ajouter les 2 cuil à soupe d'eau, malaxer la pâte rapidement, Attention de ne pas trop la travailler pour ne pas la rendre cassante, Former une boule, recouvrir le saladier d'un film alimentaire ou d'une assiette, le placer au frigo pour 30 mn
  4. Préchauffer le four à 180°, étaler la pâte sur un plan de travail, et découper la pâte un peu plus large que le moule, Poser le disque de pâte sur la confiture de Potimarron, à l'aide de vos doigts pincer la pâte en formant un bourrelet autour, piquer la pâte à l'aide d'une fourchette
    Enfourner le Tatin pour environ 25 à 30 mn, tout dépend du four
    Sortez le tatin de potimarron du four, laisser reposer environ 2 minutes avant de le retourner sur un plat de service
    Voilà !

As your experience and confidence grows, you will locate that you have a lot more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a dish that uses less or even more active ingredients or is a bit basically hot, you can make simple adjustments to achieve this goal. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for standard cooking skills for novices you don't need to discover them but just if you master some basic food preparation techniques.

This isn't a total overview to quick and also simple lunch dishes yet its excellent food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Easiest Way to Prepare Award-winning TATIN de POTIMARRON. Thanks so much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Tags:
Recette
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