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Ma Bã»Che De Noã«L

Ma bûche de Noël

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Ma bûche de Noël. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Ma bûche de Noël is one of the most favored of current trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Ma bûche de Noël is something which I've loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Ma bûche de Noël, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ma bûche de Noël delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Ma bûche de Noël is 4 portions. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

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Just in addition, the time it takes to cook Ma bûche de Noël estimated approx ~1h en tout.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Ma bûche de Noël using 25 ingredients and 26 steps. Here is how you cook that.

Recette à commencer la veille et à terminer dans l'après-midi du jour J


Moule Amandiers et plaque perforée Guy Demarle

Pour les quantités, j'ai pu faire 3 bûches, mais 1 bûche pour 4 personnes est suffisant !

#bûches
#recettesdefêtes
#recettestraditionnelles

E.N.J.O.Y ❤️

Ingredients and spices that need to be Get to make Ma bûche de Noël:

  1. Biscuit '' succès ''
  2. 80 g + 35g sucre
  3. 80 g poudre d'amande
  4. 45 g farine
  5. 4 blancs d'Å“ufs, 140g
  6. Pincée de sel
  7. 30 g amande
  8. 30 g noix de pécan
  9. Mousse au chocolat
  10. 4 jaunes d'Å“ufs
  11. 2 Å“ufs entiers
  12. 100 g sucre
  13. Eau
  14. 200 g chocolat noir
  15. 500 g crème à 30%
  16. Glaçage miroir chocolat
  17. 240 g crème
  18. 290 g eau
  19. 360 g sucre
  20. 120 g cacao amer en poudre
  21. 12 g gélatine, 6 feuilles
  22. Insert
  23. Caramel beurre salé : autre publication
  24. Topping
  25. Marrons glacés

Instructions to make to make Ma bûche de Noël

  1. On commence par le biscuit succès : dans un saladier, mettre 80g de sucre, la poudre d'amande, la farine et mélanger
  2. Dans la cuve de votre robot, mettre les blancs d'œufs, le sel et la moitié du sucre restant, soit environ 20g. Commencer à les faire monter, vers les 3/4 du montage, verser le reste du sucre pour '' serrer '' les blancs.
  3. Mélanger les 2 préparations : mettre la moitié des blancs et mélanger délicatement à la maryse puis la seconde moitié.
  4. Étaler l'appareil sur un silpat (ou papier sulfurisé). Concasser les fruits à coques et les saupoudrer dessus.
  5. Cuire 15 / 20min à 170 °C
  6. Pour la mousse au chocolat : faire fondre le chocolat
  7. Mettre dans la cuve de votre robot les Å“ufs et les jaunes et faire tourner avec le fouet : le volume doit bien augmenter.
  8. Dans une casserole : faire un sirop à 121°C avec le sucre et un peu d'eau
  9. Verser le sirop sur les œufs montés. Il faut laisser tourner jusqu'à ce que la cuve refroidisse : c'est un ''appareil à bombe''
  10. Verser petit à petit sur le chocolat fondu, mélanger à la maryse
  11. Monter la crème
  12. Incorporer le crème à l'appareil, petit à petit et à la maryse : la mousse au chocolat est prête
  13. Tailler le biscuit succès à la taille de votre moule. Mettre la mousse au chocolat en poche
  14. Mettre au fond du moule une couche de mousse au chocolat. Creuser un peu et mettre du caramel beurre salé. Tailler un mouceau de biscuit dans les chutes et placer sur le caramel.
  15. Recouvrir de mousse au chocolat en laissant la place pour le biscuit, placer au dessus le biscuit tailler
  16. Ici j'en ai fais 3. Placer au congélateur 1 nuit
  17. On commence le glaçage miroir(le lendemain) : faire bouillir le sucre, la crème et l'eau
  18. Ajouter le cacao et mélanger, porter à 103°C
  19. Laisser refroidir jusqu'à 60°C
  20. Faire ramollir la gélatine et l'incorporer à la casserole, laisser refroidir jusqu'à 35°C
  21. Démouler la bûche, la poser sur 2 petits pots, le tout sur une plaque
  22. Verser le glaçage lorsqu'il est à 35°C. Placer avec précaution sur votre plat pour le servir.
  23. Décoration en fonction de vos goûts, ici des marrons glacés
  24. Attention : laisser dehors jusqu'à la totale décongélation puis mettre au frigo pour le dessert 😘
  25. Déguster ❤️

As your experience and also self-confidence grows, you will discover that you have more all-natural control over your diet and also adjust your diet to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or even more components or is a little more or less spicy, you can make straightforward adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes promptly. As for basic food preparation abilities for novices you do not require to learn them however just if you understand some simple food preparation techniques.

This isn't a full guide to quick and simple lunch recipes however its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food Steps to Make Award-winning Ma bûche de Noël. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Tags:
Recette

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